Enchanting Seasonal Flames
И едно поредно и безредно включване с кратка рецепта за величието на горещите сезони – Чушката…! 😀 😀 😀 Да. Тя! 🙂 🙂 🙂 Обожавам чушки… във всяка тяхна форма и цвят… и лютивина… 🙂 🙂 🙂 Ако споделяте и малко от това мое обожание, красотата по-долу ще ви легне на сърце. 🙂
Поднасям ви една лежерно-великолепна рецепта за рязядка тип лютеница, с която да поглезите капризните небца, но не и стомаси. 🙂 За да се изпълните с благоговение, докато хапвате това чудо, ви трябва здрава храносмилателна система. 🙂 Все пак иде реч за темпераментната царица на горещините и „циганското лято“! 🙂 🙂 🙂
А ето я и нея:
ЖАРЕНА ЧУШКОВА РАЗЯДКА
ПРОДУКТИ:
- 10-15 броя печени на жар чушки;
- 1-2 жарени патладжана;
- 200 г сушени домати;
- 1 връзка магданоз;
- сол на вкус;
- черен пипер на вкус;
- шарлан/зехтин;
- 1-2 скилидки чесън;
- сок от ½ -1 лимон;
ПРИГОТВЯНЕ:
- Чушките и патладжаните се белят и поставят в дълбок съд.
- Дръжките на магданоза се нарязват на ситно и се добавят към чушките. Листата се наситняват и заделят.
- Сушените домати се изкисват във вряла вода за 30 минути.
- Чесънът се накълцва, като му се вади сърцевината, която е основна причина за дискомфорта в стомаха… и последвалите го злополуки… 😀 😀 😀
- Чушките, патладжана и доматите може да смелите на машинка, да пасирате или да нарежете на ситно. Ако ги пасирате, добавете им мазнината, лимона и подправките, но без магданозените листа. Така ще се получи кремообразна смес с подобрен вкус.
- Накрая, когато разядката е готова, добавете и магданозените листа и отново разбъркайте.
- Поднесете с маслини „Услу“ и стрък див чесън. 🙂 *А ако не ви е страх от доза мазно здраве, поръсете с шепа накълцани орехи! 🙂 Може и леко запечени! 🙂
Разпалвайте ентусиазма си и го предавайте нататък, било то чрез изкуството на дървената бъркалка или чрез това на най-съкровеното ви вдъхновение! Отсреща винаги ще има гладен, който да го вкуси и жаден, който да отпие!!!
Сладка разядка! 🙂 🙂 🙂